Dansk ProFurgol Pocket-Guide

Skrevet d. 14. oktober, 2010 af jl_tfc
1 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

Indholdsfortegnelse

 • Ungdomshold og Landshold.
 • Træning af ungdomsspillere.
 • Kampe på Ungdomsholdet.
 • Seniorholdet.
 • Kampe på seniorholdet.
 • Træning på seniorholdet.
 • Seniorholdet og Landshold.
 • Landshold Generelt.
 • Stadion.
 • Billetpriser

Indledning

I et forsøg på at hjælpe de nye managere i Profurgol.com har jeg her lavet et sæt af info og tips til at opnå et fornuftigt kendskab til Profurgol

Det første man gør er selvfølgelig at læse ‘Første skridt’ dernæst lidt i Pro-Guiden, den kan dog godt virke lidt tør. Mange springer jo også over i starten og bare går i gang og læser i guiden når der er noget man ikke forstår.. Det gjorde jeg også selv, men fandt hurtigt ud af at jeg var nød til at bruge et par timer til at læse den igennem først.

Da jeg startede i ProFurgol havde vi ikke nogen dansk mentor, hvorfor jeg hurtigt fravalgte den mulighed for at lære spillet at kende. Nu er vi en del danske mentore, hvorfor jeg klart vil anbefale at man finder sig en mentor om ikke andet til at hjælpe en i gang med spillet.. man kan altid afslutte samarbejdet igen hvis man ikke er tilfreds med sin mentor eller føler at man har nok styr på det.

For at blive mentor skal man have spillet ProFurgol i mere end 6 mdr. og have gennemført ‘Officiel Guide Eksamen’, når man har gennemført den kan man få lidt gratis VIP-medlemsskab i en given periode alt efter hvor mange forsøg man har brugt på at bestå eksamen. Så VENT med at forsøge til du har lidt erfaring.. den eksame kan godt være ret krybtisk lidt lige som en teoriprøve til kørekort.. der er lidt fælder i den.. Jeg nåede kun at få 7 dages VIP fordi jeg blev stædig og ville gennemføre den ‘før jeg vidste nok’ jeg kan kun opfordre til ikke at gøre det samme.. tag den i første hug og du får 30 dages vip.. Inden du begynder på denne prøve bør du læse lidt om udvidelse af stadion se længere nede under Stadion.

Ungdomshold og Landshold.
Det første man bør gøre er at suse ind på ungdomsholdet og aktivere det ved at rekruttere 5 spillere, scoute dem lidt og så vælge træning til dem.. Min påstand er: Dit ungdomshold er din fremtidige indtægtskilde.. For at blive ved ungdomsholdet lidt endnu, vil jeg tilføje at det er en god idé at finde frem til dine 5 ungdomsspilleres spiller-id, kopiere det eller skrive det ned på et stykke papir, herefter går du ind på U18-landsholdets forside, ruller lidt ned, indtaster id’et, vælger spillerens position på banen og trykker send. Herved får det til enhver tid siddende U18-Landsholdsteam din spillere ind på deres scouting liste. Lad være med at vurdere selv om spilleren er noget værd eller om han har potientiale, lad U18-teamet om det, send hellere for mange spillere ind, end for lidt.. Årsagen er at Danmark stadigvæk er et lille land i ProFurgol, så udvalget af ungdomsspillere er meget lille og der er brug for alle der har bare en lille chance for at komme på U18-holdet.

Træning af ungdomsspillere.
Først vil jeg nævne at dine spillere bliver bedst hvis du træner dem hele vejen til de fylder 19 år. for så at blive rykket op til seniorholdet. Træningen på ungdomsholdet er en anelse hurtigere end på seniorholdet, ydermere har alder og karaktéren også en betydning, det er små marginaler det handler om, men i den rigtig kombination er det alligevel mærkbart. Også din ungdomstræners niveau er ret så afgørende for hvor god din spiller bliver inden han tiltræder seniorholdet. trænerniveau’er op til og med acceptabel lav giver ikke de store talenter, men der kan da tjenes lidt på dem alligevel. En U18-spiller skal trænes af minimum en acceptabel træner og da helst en acceptabel høj træner.. der er 1-2 ugers forskel i træningen fra en acceptabel træner til en acceptabel høj træner, det er ret meget set over 3-4 sæsoners træning på ungdomsholdet. det er meget tæt på at en 15-årig spiller med en acceptabel høj træner fra start er stortset sikker på en plads på U18-landsholdet, hvis han vel at mærke bliver trænet i de rigtige skills og bliver på ungdomsholdet indtil han bliver 19 år. Er du i tvivl så spørg enten undertegnet ‘nick:bums’ eller den til enhver tid siddende Landstræner eller assistent.
hver spiller på ungdomsholdet træner individuelt og er ikke formationsafhængigt. alle ungdomstrænere kan træne alle skills, så du kan skifte rundt og træne en enkelt spiller i flere skills uafhængigt af de andre 4 spillere, med den rigtige strategi bliver alle dine ungdomsspillere rigtig gode og og en god slat penge værd.. hver gang..

Kampe på Ungdomsholdet.
På ungdomsholdet kan man spille venskabskampe, der er ingen ligaer, men er man VIP-Bruger kan man oprette turneringer til ungdomsholdene, herved bliver kampene arrangeret automatisk.. rigtig fedt set-up ;) og man behøver ikke at være Vip-bruger for at deltage i turneringerne.
Jeg har lige vundet min første ungdomsturnering og man får både pokal (VIP-bugere) og præmiepenge, altså en 30-35000 euro, som bliver baseret på et tilmeldingsgebyr for hvert deltagende hold *antallet af hold.

Ungdomsholdet spiller 7-mands kampe, men du har kun 5 træningstalenter.. hvad nu.? jo, ret hurtigt får du lyst til at sælge eller fyre dine dårligste spillere på seniorholdet.. Gør det IKKE.. du kan i stedet for gøre dem til prøvespillere på ungdomsholdet, uanset alder kan de ikke træne på ungdomsholdet når de først har været oppe på seniorholdet, men de spiller ret godt på ungdomsholdet og får både kamprutine og form når de spiller kampe, send 2 eller 3 spillere ned, så er dit ungdomshold godt kørende. ;)

Seniorholdet.
Start med at se hvilken træner du har (hvad han kan træne), kig derefter dine spillere igennem se om ikke du kan træne lidt på de af dine første spillere der er 22 eller der under, du bliver meget hurtigt træt af dine førsteholdstræner, hvis du planlægger at skifte ham ud hurtigt, så sørg for at spare sammen til en acceptabel træner, alt under er spild af tid, man tjener penge hurtigere end man tror, hvorfor der ikke behøver at være ret langt til første trænerskifte. Der er adskellige ugers forskel i træningstiden med en acceptabel lav træner og en acceptabel træner og i bedste fald yderligere et par ugers forskel i træningstiden med en acceptabel høj træner.. tro mig både en acceptabel og en acceptabel høj træner er pengene værd..

Nu har du så set lidt på dine spillere, træneren og sikkert har du også fartet lidt rundt i Pro for at lære det lidt at kende, du ved jo godt du skal ind og sætte træning som noget af det første og måske har du allerede været inde og gøre det, men kast lige et blik i Pro-Guiden under ‘kampe’ der er en tabel der fortæller hvilken slags spillere der kræver hvilken slags skills, brug den meget også når du skal planlægge talentindkøb senere hen. En anden god en er at kigge lidt nærmere på denne side -> pro-furgoleros.tk
Her kan du pege på den ønskede position på banen og får en lille forklaring om hvilken skills spilleren skal have og ikke mindst hvilken ben han skal bruge (højrefodsspiller eller venstrefodsspiller) denne side syntes jeg er ret overskuelig frem for at rode rundt i en tabel ;)

Kampe på seniorholdet.
i starten skal man jo lige hitte ud af det hele og det er ret svært at sætte hold de første par gange.. man ved jo ikke helt hvor meget spillerne bidrager, men start med at sætte holdet til første kamp og husk at vælge en standardformation, den kan jo selvfølgelig altid ændres senere hen. :)
Jeg har selv 2 hovedregler som jeg arbejder efter.

1. Holdet er ikke stærkere end den svageste forsvarsside..

2. Holdet skal have et reelt angreb for at score mål..

Træning på seniorholdet.
På seniorholdet er der også formationsuafhængig træning.. det betyder at du kan træne en spiller der ikke spiller kampe i de skills som din seniorholdstræner kan træne (2 primære skills + 1 sekundært skill) man har så 10 træningspladser uanset hvad man træner, dog kan man ikke træne 10 gange det samme skill på en uge men man skal fordele det lidt. Jeg har selv en acceptabel træner der kan træne kreativitet, angreb og afleveringer. Da jeg i næstkommende pause trækker 2, 19-årige talenter op fra ungdomsskolen som skal have fløjtræning, skifter jeg til en acceptabel høj træner, der kan træne angreb, fløj og spilbarhed, ligenu har jeg slet ikke plads til flere træningstalenter, men så må jeg sælge lidt ud på et tidspunkt…
Nåh.. tilbage til emnet. Man kan finde ret mange kombinationer af træning hvilket er så fedt, man kan faktisk træne alle kæder hvis man kombinere det rigtigt. Træningen foregår 2 gange om ugen, 5 spillere tirsdag og 5 spillere torsdag. Det betyder at man kan træne den samme spiller 2 gange på en uge, men husk træner man 2 gange det samme skill på en uge, er der høj risiko for at spilleren får en træningsskade. Hvis man f.eks. træner en spiller i 2 forskellige skills på en uge, vil han dog have risiko for lavere form, men hvis man finder ud af at variere det lidt kan man holde en fornuftig form på spillerne.

Seniorholdet og Landshold.
For seniorholdet er der 2 landshold, et U21-Landshold og et ABS-Landshold. U21 er naturligvis til spiller på 21 og derunder, ABS er så for 22-årige og opefter. man kan sende sine spilleres id til Landsholdene på samme måde som beskrevet under ungdomsholdet, naturligvis på hver deres forside.

Landshold Generelt.
Hver anden sæson er der valg til landsholdene, der skal vælges en Landstræner og en assistent til hver af landsholdene. Den ene sæson er det U18 og U21 der afholder valg og efterfølgende VM-kval, sæsonpausen efter er det så ABS-holdene der afholder valg. Træneren og assistenten kan se lister med de spillere, hvis id er blevet indsendt via forsiden, eneste anden mulighed for at se en spillers skills er ved at hive ham ind på holdet, De kan se skills på spilleren men ikke hvad de træner, de kan heller ikke se antal træningsuger og heller ikke hvilken træner man har, så en rigtig god skik vil være at sende en besked til teamet med relevante oplysninger.

Stadion.
Udvidelse af stadion er lidt krybtisk, men alligevel lidt logisk. i Officiel-Guide-Examen er der spørgsmål om udvidelse af stadion. Man kan ikke bygge langsider/ender før der er tårne. så når der er et spørgsmål om man kan bygge siderne på 2 etage, hvis man har bygget hele 1 etage.. så kan det ikke lade sig gøre.

Billetpriser
Man kan hæve eller sænke billetpriserne på forskellige pladser på stadionet, enten 3€, 5€ eller 7€ pr. tilskuer, dette kan være godt nu og her, hvis man ikke har udbygget stadionet og man nærmer sig fuldt stadion. På den måde kan man regulere det alt efter om man er på vej opad eller nedad i ligaerne.
Vi opdagede at tårnene på 1 etage ofte var fyldt til ligakampe, hvorfor jeg besluttede at lave en test.
Den gik på at udbygge hele 1. etage plus de 4 tårne på 2. etage, for så at håbe at tårnene på 2. etage, blev fyldt før siderne på 1. etage.. pt. har der endnu ikke været nogen på 2.etage men det kan også være fordi jeg ligger til kvalkamp om nedrykning fra superligaen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

9 Kommentarer til “Dansk ProFurgol Pocket-Guide”

 1. jl_tfc Siger:

  Ja, tak for kommentaren.. jeg havde overvejet at lave et indlæg på bloggen til hvert punkt, men måske det bliver mere forvirrende..
  God idé med indholdsfortegnelse og fed.. ;)

 2. Prins Ib Siger:

  Grundig, fin, men dnn er lidt uoverskuelig.
  Måske en lille "indholdsfortegnelse" i toppen, og så lav overskrifterne med fed.

 3. jl_tfc Siger:

  Jeg retter og opdatere løbende, nogen gang kan der dog godt gå nogle uger imellem, da der er meget andet at se til.

  Kom gerne tilbage i ny og næ.

  :)

 4. jl_tfc Siger:

  Jay Bee -> Ja og undskyld for at det ikke lige fremgik hvad det nærmere specifikt er, men som du selv skriver ses det i et tidligere indlæg ;)

  Denne side har jeg nu mest lavet til de brugere der er i profurgol, hvorfor jeg ikke lige havde tænk på at smide et link til spillet i Guiden.. og jo.. der er link i det foregående indlæg og også i blogroll er der link til hvad jeg skriver om..

  Jeg kan sagtens tage det konstruktivt og en god dag til dig :)

  Men til andre der måtte være i tvivl, kan jeg jo så straks tilføje her at dette er en bruger-guide til et online fodbold manager spil der hedder ProFurgol :)

  God Weekend til alle.

 5. Svoger Siger:

  Du må gerne linke, så længe det ikke er med kommercielt formål for øje.

  Evt. vil jeg gerne hjælpe folk:
  Gå ind på www.google.dk --> skriv "profurgol" --> tryk på søg --> vælg link der ser fornuftigt ud.

 6. Gehenna Siger:

  Mangel på link kan måske skyldes at det vist ikke er "lovligt" at linke til andre websites her på bold.dk.

  men ret mig da gerne hvis jeg tager fejl

 7. Jay Bee Siger:

  Super fedt at du laver sådan en guide til det her. Men jeg mangler en ret væsentlig del af det hele. Hvad pokker er det du snakker om?(Undskyld sproget)

  Jo jeg kan google det, men når dette tyder på både at være en guide og også lidt en gang lokkemad til det du nu snakker om, burde du så ikke starte med en intro om hvad det hele går ud på? Evt. et link? Et eller andet?


  Det virker lidt spøjst at kaste sig ud i, hvad jeg tror, er en detaljeret guide hvis ingen(jeg generaliserer) aner hvad du snakker om.

  Håber du kan tage det som konstruktiv kritik. Go´ dag!

  Edit: Jeg kan nu se at du også har lavet en foreløbende blog om emnet, så der falder en del af mine kritikpunkter vist. Men heller ikke der er der nogen link.

 8. jl_tfc Siger:

  Nej jeg er ikke Ahrendt..

 9. Emilfu Siger:

  Ahrendt er det dig igen?

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kommentere.