12-1 - AaB lagde græs til maltraktering

Skrevet d. 10. februar, 2014 af Rune Steiness
6 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

12-1. Et udvalgt LKB-hold var på ”græs” for første gang i sæsonen, da de mandag aften satte lokalrivalerne fra Aalborg Chang noget så eftertrykkeligt til vægs.

Flaget var fundet frem, pølser og brød købt og boldene pumpet på perfekt vis.

Sådan var status i Gistrup for et par uger siden. LKB’s seniorafdeling havde forberedt sig til årets standerhejsning. Men vejrguderne ville det anderledes, og derfor venter standerhejsningen nu på lørdag, den 15. februar, hvor banerne igen er mere grønne end hvide og spillerne igen opsatte på at komme på græs.

Et udvalgt LKB-hold kunne i går, mandag aften, tage forskud på glæderne og nyde at være på ”græs” inden den officielle standerhejsning. ”Græs” i citationstegn fordi kampen mod Aalborg Chang fandt sted på AaB’s kunststofbane. Men der var definitivt mere græs- en snebane over underlaget, og det var LKB-mandskabet tydeligvis taknemmelige for.

Anfører Jakob Villadsen og resten af LKB-holdet takkede for Changs kampinvitation ved at forære dem et enkel mål midt i 2. halvleg, men på et tidspunkt, hvor LKB allerede havde scoret syv, og da dommeren fløjtede af, viste den imaginære måltavle 12-1 til LKB’erne. 12 mål der var blevet plaffet ind fra alle sider på en sagesløs Chang-keeper. En sagesløs defensiv. Ja, i det hele taget et sagesløst Aalborg Chang-hold.

På trods af at flere tidligere LKB-spillere havde fundet vej til Changs startellever, herunder trommeslageren Kenneth ”Bøllemis” Guldager, kunne bysbørnene ikke stille noget op mod LKB’s udvalgte hold, der primært bestod af spillere fra LKB’s førstehold i serie 3.

LKB var bedre i alle spillets facetter, og en hullet Chang defensiv gav oceaner af plads af boltre sig på for LKB-offensiven. Angrebsparret Lars Svensson og Nicolai Granvig tegnede sig for otte af LKB’s 12 scoringer, og Martin Tveit takkede træner Andreas Kristensen for tilliden og leverede en fornem præstation på den offensive midtbane i samtlige 90 minutter.

Den offensive trio brugte pladsen, som Chang tillod dem, på fornemste vis og alle bolde, der fandt vej til Changs defensiv blev lynhurtigt til potentielle målchancer. Og 12 af disse blev altså køligt omsat til mål.

Når Chang sjældne gange gæstede LKB’s defensiv. Eller rettere sagt: prøvede på det, blev de stoppet af en velspillende og klog Casper Zaar. Casper herskede som en anden russisk zar på den defensive midtbane og sørgede tilmed for at fodre LKB-offensiven med gode bolde.

Et indlæg i LKB-feltet var dog undtagelsen. LKB’s passive defensiv sov i timen, og så kunne hverken ”zaren” eller LKB-målmand Christian Tranekær stille noget op. En fejl der dog hurtigt trængte mere og mere i baggrunden i takt med, at LKB’erne skød Changs defensiv i sænk.

Hvor stærkt LKB-mandskabet er på nuværende tidspunkt, er umuligt at give et kvalificeret bud på, hvorfor jeg vil undlade det, og det af flere grunde: Chang ydede meget ringe modstand, LKB-holdet bestod af udvalgte spillere, flere faste serie 3-spillere manglede. Og herudover er det så tidligt på sæsonen, at det er svært at komme med generelle betragtninger.

Én ting er dog sikkert: LKB vandt overbevisende i deres første kamp i 2014, og det kan næppe skade i forberedelsen til den kommende sæson.

Nye LKB-spillere med ambitioner

Skrevet d. 7. august, 2013 af Rune Steiness
4 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

Thiago til Bayern München, Higuain til Napoli og Anders K. Jacobsen til AaB. Listen over, mere eller mindre prominente, transfers i professionel fodbold er lang, for en ny sæson betyder som regel nye spillere og transfersummer der spænder fra gratis til tårnhøje.

Men det er ikke kun i de professionelle rækker, at spillere søger nye udfordringer og skifter imellem rivaler. Det er også tilfældet i serie-rækkerne og mere specifikt LKB-Gistrup, hvor transferbeløbene dog er begrænsede. På trods af tabet af tidligere serie 3-spiller Jacob Werner til det lave sweitziske skattetryk, har LKB nemlig styrket truppen forud for sæsonen.

Spillertilgang fra omegnsklubber
Seniorfodbolden i Gistrup lever i bedste velgående, og det er tilsyneladende rygtes omkring i naboklubberne. LKB kan i hvert fald byde velkommen til en lille håndfuld spillere, der er klar til at tage kampen op i den kommende sæson.

Vi mødte to af dem: tidligere NUBI-spiller, Casper Zaar og Nicolai Granvig, der har en fortid i Vaarst, til en snak om deres opstart og forventninger til den kommende sæson. Begge spillere har bevidst valgt LKB-Gistrup til, og begge spillere har klare ambitioner forud for den kommende sæson.

- Jeg er kommet til LKB, fordi en masse af mine kammerater spiller der i forvejen. Jeg kender omkring halvdelen af holdet, fortæller Casper Zaar, der også tidligere har tørnet ud for Lindholm.

Hans nye holdkammerat Nicolai Granvig stemmer i.

- Jeg har spillet stort set alle mine ungdomsår i LKB, så hvis jeg skulle skifte væk fra Vaarst var det det eneste sted, jeg ville hen. Og så kendte jeg i forvejen stort set alle spillerne på 1. holdet, fortæller Granvig, der i tidligere sæsoner har deltaget i adskillige arvefjendeopgør mellem LKB og Vaarst – i Vaarst-trøjen.

Konkurrence og kammeratskab
Arvefjendeopgør mod de tidligere holdkammerater fra Vaarst i serie 4 får Granvig ikke glæden af, men det er nu heller ikke LKB’s 2. hold i serie 4, Granvig forventer at tørne ud for.

- Jeg regner stærkt med at spille på 1. holdet (serie 3 red.), da det også er en af grundene til, at jeg skiftede. Jeg ønsker et højere niveau. Men skal det lykkes, skal jeg selvfølgelig holde mig skadesfri, fortæller Granvig, der har fløjpladsen som sin favorit.

Casper Zaar, der går efter positionen som højre back, har lignende ambitioner.

- Jeg kendte ikke så meget til holdets styrke, men jeg synes, at vi har et rigtig godt hold, og jeg kan fornemme, at vi er favoritter til at rykke op, så det er da en målsætning. Af egne ambitioner håber jeg, at kunne yde en indsats, der gør mig til fast mand på serie 3-holdet.

Det er blandingen af kammeratskab og ambitioner, der vægter højt hos Både Casper Zaar og Nicolai Granvig, og de har begge fået en god start i LKB.

- Alle tager godt imod én og er ved at komme i bedre og bedre form igen, fortæller Zaar.

Og Granvig er enig.

- Min opstart har været fin nok. Jeg er hvert fald blevet taget godt i mod.

En træner med panderynker
Med Zaar og Granvigs ankomst er der med andre ord lagt op til skarp konkurrence om startpladserne på serie 3-holdet, og forud for holdets præmiere mod Klarup den 17. august må træner John Kaptains panderynker være (endnu mere) tydelige. Med mange kandidater til serie 3-holdet står det i hvert fald ikke umiddelbart mejslet i granit, hvem de 11 startende spillere bliver.

Udsat præmiere og ferie
LKB’s serie 3-mandskab skulle have spillet præmierekamp nu på lørdag, den 10. august, mod St. Restrup, men da denne kamp er blevet udsat, er præmieren skubbet til den 17. august, hvor Klarup besøger Gistrup Stadion. Og det er måske meget godt. Nicolai Granvig har i hvert fald ikke været helt tilfreds med fremmødet til træning.

- Jeg er en smule skuffet over træningsdeltagelsen. Jeg havde forventet lidt flere til træning, men det er nok pga. ferien, fortæller Granvig.

Ferie eller ej så skal LKB’s 2. hold i serie 4 allerede i aktion på tirsdag, den 13. august, hvor Aalborg Chang venter på udebane i præmieren. Om Casper Zaar og Nicolai Granvig bliver at finde på et mandskab, afsløres i løbet af ugen, når serie 4-træner Andreas Kristensen afslører truppen.

LKB-bloggen: 30 dage på frosthårde baner

Skrevet d. 2. marts, 2013 af Rune Steiness
3 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

En måned er gået siden flaget blev hejst og den første bold trillet til LKB-seniorernes standerhejsning. Dengang mødte 36 spillere op, men hvad er status her én vintermåned, men adskillige frosthårde baner senere?

Vi tager temperaturen på vinterfodbolden i LKB og giver vores bud på, hvordan de kommende forårsmåneder udvikler sig - kyndigt suppleret af LKB-midtbanespiller Morten Isager.

Solskin og knætacklinger
Der er sket en del i LKB’s seniorafdeling siden, 36 spillere mødte op til standerhejsning for en måned siden, den 2. februar. En dag i solskinsvejr, der varslede om tidligt dansk forår. Siden da har LKB’s førstehold i serie 3 spillet sin første træningskamp - og tabt, den nytiltrådte serie 3-træner John Kaptain har stået i spidsen for et par håndfulde træningspas, og så har sne og frosthårde baner givet udfordringer og på brutal vis knætacklet forhåbningerne om tidligt forår.

Tidligt forår eller ej så er midtbanespiller Morten Isager, der de tidligere sæsoner har spillet en markant rolle i LKB’s centrale maskinrum, godt tilfreds med ankomsten af John Kaptain.

- Sæsonstarten i år har for mig været positiv. En ny træner betyder, at man starter på en frisk og det gælder derfor om at gøre sig positivt bemærket over for den nye chef. Dette har betydet træninger med høj intensitet, hvilket er en fornøjelse at være med til.

30 dage der varsler om varmere tider
LKB’s to nye trænerteams, John Kaptain og Kurt Lind, samt to gange Kristensen; Brian og Andreas, har altså tilsyneladende løftet intensiteten og humøret til de faste hverdags- og ekstraindsatte weekendtræninger. Og det har samtidig hævet optimismen på holdet trods de lave temperaturer.

Fremmødet til træning er dalet siden den succesfulde standerhejsning, men et stabilt antal omkring 20 spillere, på frosthårde baner, bekræfter, at der er varmere tider på vej. Og nu når frosten er på retur, gætter vi, på redaktionen, på, at nogle af de mere kuldskære spillere vil vågne fra vinterhiet, finde støvlerne frem og betræde de lidt mere farbare baner.

De første 30 dage har altså varslet optimisme i det LKB’ske og mon ikke den holder ved over de næste 30 dage også, hvor vejret gerne skulle blive mere og mere fodboldvenligt.

Men optimismen kan kun bestå, hvis flere af truppens mange spillere møder op til træning, fastslår Morten Isager. Og han kommer da også med en klar opfordring til de af af hans holdkammerater, der indtil nu har foretrukket hygge foran pejsen fremfor konditions- og boldtræning på LKB’s anlæg.

- Til standerhejsning så vi, hvor mange der rent faktisk er tilknyttet seniorafdelingen, og vi skulle helst se træninger med samme antal spillere snarest. Derfor vil jeg gerne opfordre folk til at komme og træne så ofte, som det er muligt. Også selv om vejret er dårligt, opfordrer midtbanedynamoen, der dermed inviterer til skærpet kamp om pladserne. Også den centrale midtbaneplads, han selv ønsker at tilspille sig.

Et nederlag, men mange kampe
Frosthårde baner bliver der ikke nogen af, når LKB’s andethold i serie 4 søndag møder Øster Sundby, og det uanset vejret. Kampen mellem de to Aalborg-hold skal nemlig stå på storebroder AaB’s kunststofbane.

Samme bane som i lørdags, den 23. februar, “lagde græs til” serie 3-holdets første træningskamp. En usikker start i den kamp var medvirkende til, at LKB-holdet måtte se sig besejret med 4-2, men Brian og Andreas Kristensen, der, i John Kaptains fravær, stod for taktikken roste holdet trods 2-måls-nederlaget til Klarups serie 2-mandskab.

Serie 3-holdet får dog chancen for oprejsning snart igen. Allerede i de kommende uger venter nemlig flere træningskampe mod højere rangerede modstandere, så John Kaptains mandskab kan blive klar til sæsonstarten den 1. april, hvor Terndrup gæster Gistrup Stadion. Men hvis John Kaptains mandskab skal blive helt klar dertil, skal træningsindsatsen, ifølge Morten Isager, øges. Bliver den det, har holdet til gengæld også gode chancer i puljen.

- Hvis alle spillere er indstillet på dette (at møde op til flere træninger red.) er jeg sikker på, at vi får et slagkraftigt hold, som vil vinde mange kampe, når turneringen starter.

Udover søndagens kamp mod Øster Sundby har serie 4-holdet også en del træningskampe i programmet. Dette for at Brian Kristensens mandskab kan blive klar til sæsondebuten mod Dall, også den 1. april.

Følg serie 4-mandskabet søndag den 3. marts fra kl. 14.15, når der er kickoff på AaB’s anlæg i Aalborg Øst.

LKB ansætter tidligere toptræner

Skrevet d. 20. november, 2012 af Rune Steiness
11 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

”Et scoop”. Så koncist beskrives tilgangen af den nye toptræner, der netop har skrevet under med LKB-Gistrup.

Ambitionerne er store i LKB’s seniorafdeling efter, at det er lykkes at lokke den tidligere toptræner John Kaptain til klubben. John Kaptain skal i den kommende sæson stå i spidsen for LKB’s førstehold i serie 3.

”Kaptajnen” har en fortid i Aalborgs fodboldflagskib AaB ligesom han senest var træner for Viborgs grønblusede kvindehold, der frister en fornem tilværelse i kvindernes bedste danske fodboldrække 3F Ligaen.

Ud over trænergerningerne i AaB og Viborg har John Kaptain også været træner i Fortuna Hjørring. En klub der den dag i dag fortsat tegner sig som den mest vindende i kvindernes bedste række.

Har svært ved at få armene ned
Seniorformand Jacob Werner, der sad med i kontraktforhandlingerne, kalder ansættelsen af John Kaptain ”et scoop”. Ikke blot for seniorafdelingen, men for hele LKB’s fodboldafdeling:

- Det er med stor glæde at vi i en forholdsvis lille klub som LKB-Gistrup har formået at tiltrække en trænerkapacitet af den kaliber. På trods af at vi kun spiller i serie 3, har vores spændende trup med mange unge spillere samt klubbens faciliteter været udslagsgivende for, at dette kunne lykkes, fortæller Jacob Werner, der har store forventninger til den nye LKB-træner.

- Jeg forventer, at John, via sin erfaring fra topfodbold, kan bidrage med at rykke holdet såvel taktisk som teknisk og fysisk det sidste stykke, så vi kan rykke op i serie 2.

- I mine øjne er John det største scoop, vi har gjort i mange år i Gistrup, og jeg har svært ved at få armene ned over, at det lykkes at tiltrække ham til klubben, afslutter seniorformand og serie 3-spiller Jacob Werner.

Træneren tegner og fortæller
John Kaptain er tidligere i den netop afsluttede sæson blevet set på lægterne i LKB, men officielt har spillerne endnu ikke hilst på deres nye træner. Dette sker fredag den 23. november kl. 18.00, når John Kaptain mødes med LKB’s seniorspillere i LKB’s kantine.

Aftenens agenda bliver, at John Kaptain fortæller om sine erfaringer og fodboldfilosofi ligesom han afslører sine mål og ambitioner for den kommende sæson.

Serie 4-holdet mangler en træner
Mens serie 3-holdet har lokket trænerkapaciteten John Kaptain til, mangler LKB’s 2. hold i serie 4 fortsat en cheftræner. Holdet består af en blanding af unge talenter og rutinerede kræfter, og den kortsigtede målsætning er at holde sig i serie 4.

Læs mere om trænerposten på serie 4-holdet her og kontakt seniorformand Jacob Werner, hvis du er interesseret i at stå i spidsen for LKB’s serie 4-hold samt blive en del af LKB’s gode seniorafdeling.

Fesen oprykning, Fiskefjæs og fodboldafslutning

Skrevet d. 30. oktober, 2012 af Rune Steiness
9 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

Ordet “antiklimaks” nåede nye højder, da LKB’s serie 5-mandskab rykkede op i sidste uge… Uden kamp. I den kommende sæson venter stærke serie 4-modstandere og ærkerivalerne fra Vaarst – måske.

LKB’s 2. hold fejrede i sidste weekend oprykningen til serie 4. Oprykningsfesten fik dog ikke den planlagte optakt. Et par dage før den længe ventede fest, som Kurt Linds tropper selv kunne spille sig til via sejr over Storvorde i sidste spillerunde, ringede Storvordes træner og aflyste kampen.

Det var derfor en noget nedtrykt Kurt Lind, der talte med LKB-redaktionen umiddelbart efter afbuddet:

- Det var som om, min verden lige gik i stå et øjeblik. Det kan jeg godt fortælle dig, fortalte en kortfattet og tydeligt nedtrykt Kurt Lind. Gråden kunne antydes i tonelejet, og den ellers så snakkesalige humørbombe fik hurtigt afsluttet samtalen for i stedet at græde ud i konens skød.

Oprykningsfesten blev dog arrangeret alligevel, og serie 5-trænerens tilbagemelding søndag formiddag, efter lørdagens strabadser, vidnede om, at humøret igen var steget til det vanligt høje niveau.

- Hej min ven. Jeg har en kanon hovedpine og er tør i halsen pga. for mange øl og Fiskefjæs i går :-)

LKB vs. Vaarst?
Om Fiskefjæs-flaskerne også var på bordet i denne weekend hos ærkerivalerne fra Vaarst, skal være usagt. Men faktum er, at “LKB’s lillebror” i 2. sidste runde, via en komfortabel 5-1-sejr, sikrede sig endnu en sæson i serie 4.

Mandskabet, der for få sæsoner siden dystede mod LKB’s førstehold i serie 3, må altså i næste sæson tage kampen op med LKB’s 2. hold. Det kræver dog, at JBU trækker parrer LKB og Vaarst i den samme pulje. Det er der mange LKB’ere, der håber på.

1. holdet i midten
Mens LKB’s kommende serie 4-hold fortjent løber med overskrifterne, frister førsteholdet en mere anonym tilværelse midt i serie 3-rækken. Senest blev det til en 3-2-sejr over Aalborg Chang, og i sidste runde skal Sekib Halilovic’ mandskab ude møde Terndrup. Uanset kampens udfald ender serie 3-holdet på rækkens noget kedelige 4. plads midt i rækken.

En vigtig krølle på 3-2-sejren er, at LKB-legenden Kenneth Kiel Jensen fik 1. holdsdebut i netop den kamp. Den kropsstærke og yderst sympatiske 27-årige LKB’er havde forinden spillet adskillige kampe for LKB’s 2. hold, men først i lørdagens kamp mod Chang gik en livslang drøm altså i opfyldelse for den intelligente fodboldspiller.

“Det bliver en god fest”
Spændingen i toppen af serie 3-puljen er intakt helt frem til rækkens sidste runde, hvor Gug og Freja kæmper om den oprykningsgivende 1. plads. De to hold ligger før sidste runde á point med 30 point. Freja er bedst indbyrdes, men møder i sidste runde de stærke fyre fra Arden, der indtager puljens tredjeplads. Gug møder ude oprykkerne og tonserne fra Mou, der ikke er ufarlige på den lille hjemmebane.

Efter LKB’ernes opgør mod Terndrup går turen tilbage til Gistrup og afslutningsfest i LKB’s kantine. Rygterne vil, at festen endnu en gang vil byde på drikkevarer og mad. Og måske også den sædvanlige overraskelse.

- Det bliver en god fest, lyder det nøgternt fra Kenneth Kiel Jensen, der, udover 1. holdsdebuten, altså også kan skrive “event-planlægger” på det efterhånden imponerende cv.

Oprykningsdrama: Talenter i vild afslutning

Skrevet d. 14. oktober, 2012 af Rune Steiness
8 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

Mens tre nederlag i træk til LKB’s førstehold i serie 3 har ødelagt drømmen om oprykning, står der anderledes positivt til for andenholdet i serie 5. Drømmen om serie 4 lurer lige om hjørnet, men det kræver en sejr i sæsonens sidste opgør…

Det er langt fra hver sæson, at Gistrup Stadion har æren af at lægge græs til et vaskeægte oprykningsdrama.

Men på lørdag den 20. oktober sker det. Kl. 12.45 fløjter dommeren op til serie 5-kampen mellem topholdet LKB og bundproppen Storvorde, og for hjemmeholdets mange unge talenter vil kampen, når fodboldkarrieren lakker mod enden, formentlig stå tilbage som en af de største.

Én sejr fra triumfen
Med en sejr kan LKB’s unge mandskab nemlig bringe sig snublende nær en oprykning til serie 4. Hvor snublende nær ved vi i skrivende stund ikke, men faktum er, at LKB med lørdagens komfortable sejr på 6-2 over Dall konsoliderede deres plads som en af serie 5-puljernes bedste 2′ere. Og netop den status kan sikre holdet oprykning.

Men det kræver en sejr i rundens sidste opgør mod Storvorde.

1. pladsen og den stensikre oprykning er også stadig inden for rækkevidde, men duksepladsen kan LKB ikke selv gøre krav på. Hvis det skal ske, skal topholdet Gudumholm nemlig smide point.

Gudumholm møder i sidste runde ude Aalborg Chang, som også stadig kan nå at rykke op. Men den kamp lader vi ligge til fordel for et ensidigt fokus på træner Kurt Linds tropper.

Har recepten klar
Al lokal mediebevågenhed er rettet mod Kurt Linds serie 5-mandskab, som, trods små nedture, har været godt spillende og ikke mindst bundsolide hele sæsonen igennem.

Kurt Lind giver følgende forklaring på, hvorfor holdet netop i denne sæson spiller med om oprykning.

- De unge spillere har grebet chancen, og samtidig med har vi i mange kampe fået hjælp fra nogle af de gode serie 3-spillere, når de ikke har kunnet spille for serie 3. Det giver de unge spillere den nødvendige ro til at udfolde sig. Det er helt suverænt, slutter serie 5-træneren og humørsprederen Kurt Lind.

Lind er ikke i tvivl om taktikken forud for lørdagens vigtige opgør, og træneren advarer sit hold om at tage for let på opgaven.

- Vi skal lægge pres på dem fra start og score på de chancer, vi får. Og så skal vi stå solidt defensivt. Vi må ikke tage for let på opgaven, som vi gjorde sidst, vi mødte Storvorde, fortæller han med henvisning til holdenes første indbyrdes opgør, der endte med pointdeling trods massivt LKB-overtag.

Det afgørende opgør på Gistrup Stadion fløjtes op lørdag kl. 12.45, og på serie 5-mandskabets vegne håber LKB-redaktionen, at du vil slå vejen forbi. Puljens aktuelle stilling kan ses her.

Er du den nye Guardiola?

Skrevet d. 8. oktober, 2012 af Rune Steiness
11 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

LKB-Gistrups førstehold i serie 3 søger en ny taktisk og socialt stærk træner, der kan sikre holdet oprykning. Er du ikke klar til den opgave endnu, kan du prøve kræfter med LKB’s andethold i serie 5, som også er på trænerjagt.

Om du er på nippet til det helt store catalanske trænergennembrud eller du “blot” har succes i de højere hjemlige serie-rækker, er ikke så vigtigt. Men har du evnerne og lysten til at træne LKB’s førstehold i serie 3, så må du endelige vristsparke en ansøgning i retning mod den aalborgensiske forstad.

Serie 3-mandskabet fra Gistrup har nydt en tilværelse i toppen af serie 3 de seneste sæsoner, men har måttet slippe de absolutte tophold. Dette skulle dog gerne ændre sig snart. Oprykning til det forjættede serie 2-land er i hvert målsætningen inden for den nærmeste fremtid.

Holdet består af dels unge talenter og lidt ældre rutinerede spillere. Langt de fleste ægte klubspillere, der har trådt alle deres fodboldstøvler i LKB, og det betyder, at det sociale liv i seniorafdelingen er godt.

Andetholdet i serie 5 søger også en ny træner. Serie 5-talenterne spiller i denne sæson med om oprykning, og hvis alt flasker sig, skal de unge stjernefrø allerede i næste sæson prøve kræfter med serie 4.

Læs mere om cheftrænerjobbene hos Danmarks måske mest omtalte serie-hold nedenfor, og kontakt os, hvis du betragter dig selv som en god kandidat til et af jobbene.

Serie 3

Serie 5

En målmand til forskel

Skrevet d. 8. september, 2012 af Rune Steiness
7 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

Aalborg Chang - LKB 1-3 (0-1)

Da LKB’s midtbanespiller Morten Isager midt i 1. halvleg blev præsenteret for dommerens, tilsyneladende slidte, gule kort, så det svært ud for LKB’erne i udekampen mod Aalborg Chang fredag aften.

Få minutter forinden havde forsvarer Jacob Werner nemlig også stiftet bekendtskab med selv samme gule kort, og det betød, at LKB skulle spille med to mand i undertal i knapt ti minutter

Efter en start på kampen der bød på store chancer i begge ender men igen mål, tippede spillet nu over til Chang-holdet, der fik en naturlig fordel af overtalssituationen.

Fornemt målmandsspil
Hjemmeholdet pressede på, men havde, selv i overtal, store problemer med at spille sig frem til store chancer. Og de chancer det lykkedes Chang at komme frem til, blev på flotteste vis reddet af LKB-keeper Christian Tranekær.

I den anden ende var LKB’erne tæt på at overliste Chang-forsvaret, men Klaus Stranges indlæg mod Joakim “Jogge” Nielsen nåede pandebrasken på Changs forsvarsspiller, inden LKB’s stortalent “Jogge” fik panden på. Det var lykkedes for LKB’s yngste spiller tidligere i kampen, men da strøg bolden tæt over mål.

LKB på sejrskurs
LKB-forløsningen kom fem minutter før pausen, da LKB igen var fuldtallige. Et indlæg fra højre side blev tæmmet af LKB’s offensivspiller Rune Steiness, der var tilbage efter en længere tids skadeperiode. Den hurtige LKB-spiller vendte med bolden og bankede bolden ind bag en sagesløs Chang-keeper.

LKB gik til pause ved 1-0, men måtte midt i 2. halvleg se sin føring udlignet, da Chang i midten af første halvleg efter klumpspil i feltet fik sparket bolden i nettet. Inden da havde LKB’s sidste skanse Christian Tranekær flere gange reddet LKB-mandskabet. Både på friløbere til Changs angribere og nærgående langskud.

“Vi skal have 3 point”
Tranekær kunne dog intet stille op ved 1-1-udligningen, og LKB-træner Sekib Halilovic’ opmuntring umiddelbart efter udligningen var en smule nervøs. “Kom nu drenge. Der er 20 minutter igen”, motiverede LKB-træneren fra sidelinjen. Sekib havde inden kampen gjort det klart, at alt andet end 3 point ville være en skuffelse, så LKB-spillerne vidste godt, hvad der skulle leveres i de sidste 20 minutter.

Budskabet var tilsyneladende trængt ind hos LKB’erne. Udeholdet spillede sig i hvert fald frem til flere muligheder. Dog uden mål - i første omgang. Men belønningen kom få minutter efter, da LKB-back Nicolai “Yogi” Jensen kom igennem på venstrekanten og slog et flot indlæg til bagerste stolpe.

Her blev en fremadstormende Klaus Strange skubbet i ryggen. Og dommeren, som LKB’erne ellers ikke havde været tilfredse med, pegede på straffesparkspletten. Morten Isager gik til bolden, og på Totti’sk vis tippede han bolden i mål uden chance for Chang-keeperen.

Chang forsøgte at komme tilbage, og det gav store rum til LKB’erne i offensiven. Ti minutter før tid afgjorde udeholdet kampen, da Rune Steiness prikkede bolden i mål efter en lille stikning fra Nicolai “Yogi” Jensen.

2. pladsen til låns
Sejren bringer Sekib Halilovic’ mandskab op på 11 point. Et pointantal der rækker til en samlet 2. plads. Flere hold kan dog skubbe LKB’erne længere ned i tabellen.

Aalborg Freja overtager lørdag 2. pladsen. Aalborg-holdet er nemlig sikret 3 point, når de senere i dag “møder” et KB 81-hold, der har trukket sig fra puljen. Og den sejr bringer Freja op på 13 point mod LKB’s 11. Samtidig byder runden på et spændende opgør mellem Mou og Arden. Begge mandskaber kan med en sejr skubbe LKB’erne yderligere ned i tabellen.

Konklusionen er dog, at rækken er yderst tæt, og at LKB’erne med fredagens 3-1-sejr fortsat har mulighed for at kæmpe med om rækkens øverste placeringer. Men skal LKB’s unge mandskab bevare kontakten til toppen, kræver det en sejr, når Terndrup besøger Gistrup Stadion lørdag den 15. september kl. 13.30.

LKB-bloggen: Godkendt optakt og opgør mod arvefjenderne

Skrevet d. 6. august, 2012 af Rune Steiness
10 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

LKB’s serie 3-mandskab med træner Sekib Halilovic i spidsen er for alvor ved at tune sig ind på sæsonstarten den nye 3-pulje. Fredag aften den 10. august fløjtes turneringen op, når LKB’s unge hold gæster Mou Stadion, og som altid inden sæsonstart er rygtebørsen rødglødende.

Den ene ”kammerat til en Mou-profil” siger, at Mou-holdet er blevet kraftigt forstærket og satser på oprykning til serie 2, mens den anden tipper dem som sikre nedrykkere.

Konklusionen er på den baggrund, at Mou er et ubeskrevet blad for LKB’erne, der derfor udelukkende må fokusere på at optimere deres eget spil og taktik.

10-6 og arvefjenderne
Dette er gjort i en række træningskampe i den relativt korte optakt. En optakt hvori det unge LKB-mandskab har vist gode om end lidt svingende takter, men med to sejre, begge på 5-2, og et enkelt nederlag på 2-0 må ligaoptaktens ”pointhøst” alt i alt siges at være okay.

St. Restrup og Klarup fik begge LKB-kærligheden at føle med smertelige nederlag på 5-2, mens et ungt Gug-mandskab, som LKB også er i pulje med, besejrede det næsten lige så unge LKB-hold med 2-0.

I LKB’ernes sidste træningskamp inden ligastart venter arvefjenderne fra Vaarst. For LKB’s ”lillebroder” venter en sæson i serie 4, og Vaarst-holdet kandiderer, efter flere op- og nedrykninger inden for de seneste sæsoner, for alvor til titlen som ”elevatorhold”.

Serieniveauet til trods så hersker der ingen tvivl om, at Vaarst tirsdag den 6. august gæster Gistrup Stadion med ét mål for øje: sejr! En sejr der kan give dem det boost de har brug for, hvis de igen skal rykke op i serie 3.

For LKB’erne er kampen, trods dens status som træningskamp, næsten lige så vigtig. Det er umindelige tider siden, at Vaarst sidst vandt over LKB, og det har den unge LKB-trup med garanti ikke i sinde at ændre på. Samtidig vil en sejr give et selvtillidsboost, inden turneringskampen mod Mou.

Om LKB besejrer Vaarst igen, får vi svar på, når de to arvefjender tørner sammen i LKB’ernes sidste træningskamp tirsdag den 7. august kl. 18.30 på Gistrup Stadion.

LKB-bloggen: 6 point og uhørt skarphed

Skrevet d. 7. maj, 2012 af Rune Steiness
6 Stemmer
Kommentarer
Anmeld

6 tiltrængte point, 3 mål på seks minutter og manglende bønner på Store bededag. Det var blot nogle af ingredienserne i LKB’ernes tre seneste opgør.

Efter flere ugers blogtørke og en succesfuld LKB-weekend er det på høje tid med en blog-opdatering.

Siden 2-1-sejren over Øster Sundby, som vi senest bloggede om, har LKB-mandskabet spillet tre kampe og hentet 6 point. Efter sejren over Øster Sundby gæstede Als Gistrup Stadion i en kamp, som hjemmeholdet havde muligheden for at hente point i og endda vinde, men Als tog via en smal 4-3-sejr alle tre point og viste dermed den kynisme, som et rigtigt tophold typisk skal besidde.

Als fører fortsat rækken med 15 point efter syv spillerunder, men fører ikke længere så suverænt som tilfældet var tidligere på sæsonen. Aalborg Freja følger lige efter på 2. pladsen med 13 point.

To pladser nede, på 4. pladsen, finder vi LKB-holdet, der via seks point i de to seneste kampe er kravlet op ad i tabellen. For godt en uge siden, den 27. april, gæstede Sekib og co. Lokalrivalerne fra Aalborg KFUM.

Sejr over overaskende bundhold
Selv om der skulle gå knapt 80 minutter, før der kom gang i LKB-scoringen, var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet. Udeholdet LKB var dominerende kampen igennem og sejrede 2-0 over Aalborg-holdet, der, til bookmakernes store overraskelse, indtager puljens sidsteplads.

KFUM’erne, der før har haft overtaget i de indbyrdes opgør mod LKB, har blot hentet 2 point i syv kampe.

Guds fridag: Skarphed og Twitter-stress
Lige over Aalborg KFUM i stillingen finder vi Valsgård, som var LKB’ernes seneste modstander. Bundholdet, der inden sæsonen ikke blev levnet store overlevelseschancer af bookmakerne, lever foreløbigt op til eksperternes knapt så optimistiske oddssætning, og LKB gjorde alt for at hjælpe eksperternes vurdering på vej, da de hjemme på Gistrup Stadion bød Valsgård velkommen fredag den 4. maj. Også kendt som Store bededag.

Som kampen udviklede sig, viste det sig, at Valsgård-spillerne for alvor skulle folde hænderne og have de helt store bønner frem, hvis de skulle have point med hjem fra Gistrup Stadion. Om Gud holdt en tiltrængt bønpause eller om Valsgård-spillerne ikke bad tilstrækkeligt, skal være usagt. Men faktum var i hvert fald, at udeholdet måtte rejse hjem med et sviende 5-1-nederlag i bagagen.

Det i en kamp, hvor Sekibs tropper var ualmindeligt skarpe foran mål. Ja, faktisk så skarpe, at LKB-redaktionens udsendte reporter i perioder havde svært ved at tweete lige så hurtigt om målene, som de kom. På seks minutter scorede LKB-mandskabet 3 mål, og på Twitter lød det således:

- 2-0 til LKB. Langt indkast ind i feltet fra Jacob Werner bliver forlænget af Joakim “Jogge” Nielsen. Mathias Bang header bolden i nettet. 60 min.

- 3-0. Indlæg fra venstre. Bang afslutter. Bolden ender ved Nicolai “Yogi” Jensen, som ved bagerste stolpe skyder bolden i nettet.

- 4-0. Morten Isagers indlæg sejler direkte i nettet efter frispark fra venstre side. 66 min.

LKB nåede at sætte 5-0-målet ind, før Valsgård fik reduceret til 5-1, og en glad træner Sekib Halilovic kunne efter kampen konstatere, at skudøvelserne på træningsbanen ikke havde været forgæves.

LKB’erne spiller næste ligakamp på lørdag den 12. maj hjemme mod Arden, men allerede i morgen, tirsdag den 8. maj kl. 19.00, møder Sekibs tropper serie 3-kollegerne fra Gug i DBU’s pokalturnering.

Husk, at du også kan følge os på Twitter: https://twitter.com/#!/LKB_seniorer. Du behøver ikke at oprette en konto. Bookmark blot linket og tune ind af og til og til hver kamp, hvor vi live tweeter fra LKB-mandskabets opgør.